VvE Beheer

De voordelen van VvE beheer

Zodra u op een plek gaat wonen die beheert wordt door een vereniging van eigenaren (VvE), wordt u automatisch lid van de VvE. Als lid bent u automatisch onderworpen aan de bestuursdocumenten van de VvE. Deze documenten vertellen u wat u wel en niet mag doen als huiseigenaar. Deze regels zijn er om de gemeenschap op orde te houden en de waarde van het onroerend goed hoog te houden. Meer informatie over VvE Beheer.

Vanaf hier kunnen leden deel uitmaken van de Raad van Bestuur. Zij behartigen de belangen van de gemeenschap, zien toe op de naleving van de regels en bepalen de hoogte van de bijdragen die nodig zijn om het VvE beheer draaiende te houden.

Voordat u zich aansluit bij een vereniging van huiseigenaren, kunt u het beste eerst de bestuursdocumenten van de VvE doornemen. Zo kunt u zich vertrouwd maken met de convenanten en regels waaraan u zich dient te houden als u er intrekt.

VOORDELEN VAN HET WONEN IN EEN VvE

Wat krijgt u, als huurder of huiseigenaar, terug voor de VvE-kosten die u nu regelmatig moet betalen? Een goed geleide VvE zou u en uw gezin vele voordelen moeten kunnen bieden, zoals:

1. DE WAARDE VAN HET ONROEREND GOED HOOG HOUDEN

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van het wonen in een VvE is de bescherming van de waarde van het onroerend goed. Als iemand die veel geld in een huis heeft geïnvesteerd, wilt u er natuurlijk voor zorgen dat het zijn waarde behoudt. Hoewel u kunt bepalen hoe uw eigen huis eruit ziet, kunt u niet hetzelfde doen voor de rest van de buurt. Dit is waar VvE’s zich mee bezig houden.

Omdat huiseigenaren meestal toestemming moeten vragen om structurele veranderingen aan hun eigendom aan te brengen, heeft de VvE controle over de esthetische samenhang en aantrekkingskracht van de buurt. VvE's hebben meestal ook regels met betrekking tot landschapsarchitectuur, het plaatsen van vuilnis, versieringen en het parkeren van voertuigen. Deze regels hebben allemaal één uiteindelijk doel - de gemeenschap er mooi uit laten zien en daardoor de waarde van het eigendom hoog houden.

2. DE KOSTEN ZIJN INCLUSIEF SOMMIGE NUTSVOORZIENINGEN.

Wonen in een VvE-gemeenschap betekent ook minder gedoe als het gaat om het beheren van uw nutsrekeningen.

Er zijn veel verenigingen die nutsvoorzieningen - zoals water, gas, afval, riolering en recycling - als onderdeel van uw maandelijkse contributie opnemen. Dit maakt het eenvoudiger en minder tijdrovend voor huiseigenaren.

3. GEEN BEHOEFTE OM TE WERKEN AAN LANDSCAPING

Hoeveel uren moet u in de tuin besteden om deze netjes te houden? Als u in een VvE woont is het antwoord: geen. De maandelijkse bijdrage voor de vereniging is meestal al inclusief de kosten voor de tuin. In plaats van elke andere zaterdag uw bomen te snoeien en uw gazon te maaien, kunt u lid worden van een VvE en hen dit voor u laten doen.

4. GEEN LAST MEER VAN SLECHTE BUREN

Wonen in een VvE buurt betekent ook dat er bepaalde regels zijn waaraan u zich moet houden. Deze regels zijn er met het comfort van iedereen in het achterhoofd. Dit betekent dat als een buur luidruchtige feestjes geeft, wat in strijd met een VvE convenant is, u een basis heeft om hem daarop aan te spreken.

Bovendien hoeft u uw buren niet eens zelf te confronteren. De VvE heeft verschillende middelen om de regels en voorschriften te handhaven.

5. VEEL MOGELIJKHEDEN OM TE SOCIALISEREN

VvE's willen vaak ook de cultuur en de levensstandaard verhogen in het gebied dat zij beheren. Vaak betekent dit dat ze verschillende sociale activiteiten organiseren voor de leden van de VvE, zodat u en uw gezin volop de gelegenheid hebben om de buren te leren kennen.

U kunt niet alleen met uw mede-eigenaren praten tijdens vergaderingen van de VvE, maar u kunt ook een praatje met hen maken tijdens feesten en sociale bijeenkomsten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *